به گزارش شهرآرانیوز، تالار همایشهای مجتمع فرهنگی آیهها امشب (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) میزبان یک رویداد متفاوت و باشکوه بود. روایت مراسم امشب، روایت حضور مردان و زنان جوانی بود که فقط یکسال از ازدواجشان میگذرد، اما جشن پرنشاط چادرهای رنگی عروس و کتشلوارهای دامادی، تصویر گردهمایی پرمهری بود که زندگی بادوام و آینده خوشبخت را برای جوانان مشهدی نوید میداد. البته آیین اختتامیه پنجمین دوره طرح باشگاه اجتماعی همسران مشهدی (باهم) در سال ۱۴۰۳ که از حدود ساعت ۱۹ امشب با حضور مسئولان دستگاههای فرهنگی و مدیران شهری برگزار شد، خط پایان این طرح بزرگ نبود و صدها زوج جوان مشهدی در این مراسم، آیین افتتاحیه ششمین دوره در سال ۱۴۰۴ را نیز جشن گرفتند.
حجتالاسلام حسن منصوریان، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد، در حاشیه این مراسم و در گفتوگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: از ابتدای فعالیت دوره ششم مدیریت شهری، مطالعات تخصصی و پژوهشهای کارشناسی ویژهای در حوزههای فرهنگی و اجتماعی انجام شد تا پیش از هر تدبیر و اقدام، شبکه مسائل و چالشهای موجود احصا شود. در آن برهه نتایج نگرانکنندهای از این مطالعات حاصل شد که براساس آن، از نظر شاخصهای شهر مهربان، مشهد جزو خشنترین کلانشهرهای کشور قرار گرفت.
وی افزود: فارغ از مسئله نزاعها، چالشهای موجود در حوزه رانندگی و مسائل اجتماعی دیگر، یکی از مهمترین پیوستهای فرهنگی این خشونت اجتماعی مربوط به ازدواجهای ناموفقی بود که براساس پژوهشهای کارشناسی، زوجهای مشهدی را یکی از مسئلهدارترین زوجهای کشور معرفی کرد. اینجا بود که ما متمرکز بر صیانت از کانون خانواده و آموزش مهارتهای زندگی زناشویی شدیم تا در قالب طرح جامع باشگاه اجتماعی همسران مشهدی یا بهاختصار «باهم»، زوجهای جوان را پس از ازدواج در مسیر رشد و تعالی فرهنگی قرار دهیم.
به گفته رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد، در شرایطی که نتایج بررسیهای قبلی نشان میدهد که ناآگاهی زوجهای مشهدی از مهارتهای زندگی مشترک، دلیل ۷۵ درصد از طلاقهای ثبتشده بوده است، به برکت طرح باهم شرایطی فراهم شده تا آمار طلاق در شهر علیابن موسیالرضا (ع) کاهش چشمگیری در سالهای اخیر داشته باشد.
جاوید کیانی رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد هم در حاشیه این مراسم و در گفتوگو با شهرآرانیوز تأکید کرد: دغدغه موضوعات خانواده و چالش طلاق، همیشه یکی از مسائل بسیارمهمی بوده که از گذشته تاکنون در دستورکار مجموعه مدیریت شهری قرار داشته است. بر همین اساس، در مسیر تلاش برای ارتقای سبک زندگی و کیفیت آن، پایهگذاری درستی انجام شده که تبلور آن در سال ۱۴۰۴ با طرح باهم و اثرات آن ملموس و محسوس است.
وی این را هم گفت که از سال ۱۴۰۱ تاکنون بیش از ۲۳ هزار نفر از زوجهای جوان عضو این باشگاه شدهاند و با بهکارگیری اساتید برجسته دانشگاه و حوزه، تلاشهای قابلتقدیری برای ارتقای کیفیت زندگی زوجها صورت گرفته است.
معاون شهردار تصریح کرد: همانطور که میدانید، سالهای اول زندگی یک دوره طلایی برای ساختن درست و آگاهانه پایههای زندگی است تا موضوعات مختلف، در آینده این پیوند مقدس را به انحطاط نکشاند. مجموعه اجتماعی معاونت فرهنگی شهرداری مشهد، برنامهریزی مدون برای این باشگاه انجام داده و در راستای اجرای این باشگاه، پیوست ویژهای با عنوان طرح «ترنم زندگی» اجرا شده تا با مشارکت بیش از ۳۵۰ مسجد محوری در سطح شهر، مشاوران مبرز و کاربلد در این مساجد، کرسیهای ارائه مشورت رایگان را برای زوجهای جوان برپا کنند. این طرح از سال گذشته بهصورت پررنگ در دستورکار قرار گرفته، امسال به بیش از ۳۵۰ مسجد تسری یافته و در آینده نیز گسترش خواهد یافت.